Po wejściu do sklepu Higsby'ego widzicie wiele chipów. Gdy wejdziecie do tego pokoju zauważycie jedynie chipy obronne. Są tutaj:
Iron Body / Stalowe Ciało
Chip bardzo przydatny, ale również kosztowny. Po załadowaniu ciało naszego navigatora staje się szare i zyskuje właściwości stali, czyli jest bardzo twarde. Chip działa przez 3 posty i w ich trakcie blokuje wszystkie chipy przeciwnika (oprócz ognistych) do 100 mocy (ogniste do 50 mocy).
Cena:
100 $
Ten chip jest wykorzystywany przez wielu NetOperatorów, a zwłaszcza początkujących. Nie jest drogi, a bardzo skuteczny i łatwy w użyciu. Pozwala on na natychmiastowe przeniesienie się w wybrane miejsce na arenie (musi mieć podłoże) jednorazowo.
Cena:
20 $
Chip używany przez bardzo doświadczonych zawodników, którzy wiedzą co dobre. Jednak jest bardzo drogi. Po załadowaniu chipu Dream Aura nasz navigator zyskuję przeźroczystą otoczkę, która chroni go przed wszystkimi atakami do mocy 150, ale jest aktywna tylko przez 3 posty.
Cena:
200 $
Chip używany prawie tak często, jak teleport. I tak jak on robią to szczególnie niedoświadczeni zawodnicy. Ten chip pozwala na obronę przez specjalną białą tarczę wokół navigatora, która broni przed atakami do 80 mocy, ale jest aktywna tylko przez 1 post.
Cena:
30 $
Wszedłem do sklepu i zawołałem:
Area steal i barrier x2 proszę.
Po czym czekałem na sprzedawce pokazując mu 100$